SV550 122mm F7 ile SV550 80mm F6 Karşılaştırması — Daha Fazla Sürprizi Keşfedin

SV550 122mm F7 ile SV550 80mm F6 Karşılaştırması — Daha Fazla Sürprizi Keşfedin

Bu yazıda neden hala FPL-51 üçlü mercekleri tercih ettiğimizi ele aldık. Genel olarak, SV550 80mm ve SV503 serisi teleskoplarını satın alan müşterilerin görüşlerine atıfta bulunuyoruz. Yapının orijinal özelliklerini koruyor ve büyük çaplı teleskoplar için bazı iyileştirmeler ve geliştirmeler yapıyoruz. Bu bizim ilk büyük çaplı teleskopumuz. Piyasa testini geçmesi gerekiyor. Gelecekte daha iyi teleskoplar da geliştireceğiz. Aynı zamanda ilginiz ve tartışmanız için teşekkür ederiz. Görüşlerinizi ve önerilerinizi samimiyetle kabul edeceğiz. Daha detaylı tartışmalar için, görüşleri sıraladıktan sonra talimatları güncelleyeceğiz.

İlk olarak, SV550 122mm PLUS ve 80mm'nin karşılaştırma resmine bir göz atalım!

SV550 80mm'den farklı olarak, SV550 122mm'yi tek elle kaldırmakta zorlanabilirsiniz! Ağırlığı iki katı olmasına rağmen, hala orta boyutlu montlar için uygundur. Eğer ekvatöryal montunuzun yük kapasitesi yaklaşık 10kg ise endişelenmeyin, büyük çaplı bir teleskop kullanmanın keyfini yaşamak için montunuzu değiştirmenize gerek yok! Bu size birçok bütçe tasarrufu sağlayacaktır.

SV550 80mm ile karşılaştırıldığında, 122mm'nin odak uzunluğu 857mm'ye ulaşacak (122mm X f7), ve daha uzun odak oranı görüntünün renk düzeltmesine yardımcı olacak, böylece daha net görüntü çözünürlüğü ve yüksek görüntü kalitesi elde edeceksiniz.

Neden teleskoplarımızın çapına bu kadar önem veriyoruz? Çünkü bu doğrudan görüntüleme çözünürlüğünün boyutunu belirler, daha küçük çözünürlük, daha yüksek sınırlı büyüklük anlamına gelir; aynı zamanda, çap daha büyük olduğunda, lens tüpünün ışık toplama alanı daha büyük olur, ışığın giriş derecesi yüksek olur ve görüntüleme parlaklığı da o kadar iyidir. Bu, bir teleskopun performansını değerlendirmek için kullanılan basit ve açık bir kriterlerden biridir ve aynı zamanda çok önemli bir ilk izlenimdir! Tasarımın beklentilerinizi karşılayıp karşılamadığını düşünüyor musunuz? Neden daha büyük bir çap seçilmedi? Mesela, 127mm veya 130mm. Ağırlığı ve eşleştirme tasarımının zorluğunu düşündük ve gelişmiş çekim sürecinde size daha iyi çözümler sunmayı umuyoruz, sadece teleskop hakkında değil, aynı zamanda tüm ekipman seti hakkında da, unutmayın, kendi montajlarımızı da geliştiriyoruz!

Ekipmanın ağırlığı hakkındaki bilgiler aşağıdaki gibidir ve ayrıca aksesuarların ağırlık referansını da sağlıyoruz. Bu, setinizin ağırlığını tahmin etmenizi kolaylaştıracaktır.

Eğer ZWO'nun kamerasını ve akıllı kutusunu kullanmayı planlıyorsanız, toplam ağırlık yaklaşık 11-12kg civarında olabilir. Bunlar sadece referans için bazı verilerdir, yeni ekipmanınızı planlamaya başlayabilirsiniz!

 

Bloga dön